Kategoriat
Tuotesuunnittelu

Tuotesuunnittelu

Tuotesuunnittelu on luovaa työtä

Tuotteen suunnittelu tarvitsee rajat, joiden sisällä luova suunnittelu tapahtuu. Rajojen avulla helpotetaan ideointia ja selkeytetään suunnittelua. Rajat etsitään tutkimalla ilmiöitä ja inspiraation lähteitä. Erilaiset materiaalit ja värit, luonto, arkkitehtuuri sekä kulttuuri voivat olla inspiraation lähteitä. Hyvin toteutettu ideointivaihe auttaa suunnittelijaa löytämään uusia näkökulmia ja se ruokkii luovuutta.

Tuotteiden suunnittelu vaatii myös hyvää materiaalituntemusta ja -osaamista. Jotta lopputulos on paras mahdollinen, suunnittelijan olisi hyvä ottaa selvää käytettävistä materiaaleista ja välineistä etukäteen. Käytettävät materiaalit saattavat rajata esimerkiksi suunnitteluprosessia, muotoja tai värimaailmaa. Tuotetta suunniteltaessa on otettava huomioon myös sen tarpeellisuus, käyttötarkoitus ja jatkokäyttö. Tuotteen käytettävyys kertoo tuotteen kysynnästä. Arkiseen jokapäiväiseen käyttöön tuleva tuote on usein kysytty ja silloin se kannattaa valmistaa. Tutustu sisustussuunnitteluun.

Tuotteiden suunnittelussa kannattaa hyödyntää digitaalisia idea-alustoja, joihin voi koostaa omia ideoitaan. Myös vanhanajan paperiversio toimivat suunnittelun tukena. Luovuus on syytä päästää valloille suunnitteluvaiheessa ja tähän vaiheeseen kannattaa käyttää runsaasti aikaa. Esimerkiksi askartelu tai piirtäminen edistävät luovuutta. Luovuus edellyttää rohkeutta ja mokailua, ilman niitä suunnitelma voi jäädä vajaaksi. Uskalla siis olla luova ja luoda jotain uutta!


Luovuus näkyy talouspaperissa

Talouspaperin designin suunnittelussa kannattaa laittaa luovuus kukkimaan. Villeimmätkään ideat eivät ole kiellettyjä – päinvastoin. Mitä luovempia kuvioita syntyy, sitä erilaisempia talouspapereita kaupan hyllylle päätyy. Kuviolliset talouspaperit piristävät sekä ruokapöydän kattausta että koko keittiön sisustusta.