Kategoriat
Yleinen

Pellettitakka täydentää design kodin

Pellettitakka on yksi niistä kodin hankinnoista, joita harva sisustaja heti ensimmäiseksi ajattelisi kotiinsa hankkivan, saatika tarvitsevan. Kuitenkin se on yksi monikäyttöisimmistä, näyttävimmistä ja kauneimmista sisustustakkamalleista, josta on kaiken lisäksi todella paljon hyötyä arjen asumisessa. Pellettitakan avulla kun voidaan laskea asumiskustannuksia jopa huomattavasti. Mutta millaisia etuja sen käyttö sitten kokonaisuudessaan tarjoaa ja voiko pellettitakka todellisuudessa toimia sisustuksen osana? Lue siitä lisää alta!

Ympäristöystävällisyys edellä

Pellettitakat ovat suunniteltu nimensä mukaisesti juuri pelletin polttoon, eikä perinteisesti takassa poltettavien puuklapien. Pelletti on kuitenkin jopa puutakin ekologisempi vaihtoehto. Samalla se on erittäin edullinen polttoaine, jonka lämpöarvo nousee huikeaan 4,8 MWh/1000 kg. Näin ollen sen korkea lämmitysteho riittää jo yksistäänkin perinteisen omakotitalon lämmitystarpeisiin. Erityisen hyvin pellettitakka sopii kuitenkin täydentämään jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää sähkölämmitteiseen kotiin.

Pelletin ollessa erittäin ympäristöystävällinen energiamuoto, ei se omalta osaltaan edistä myöskään kasvihuoneilmiötä, mukaan lukien valmistuksen sekä pelletin poltossa muodostuvien kaasujen osalta. Pelletti toki valmistetaan erilaisista puunjalostuksen sivutuotteista, kuten esimerkiksi puun paloista, rungoista ja oksista, mutta puita ei sen takia kaadeta, vaan pelletti kerätään puuteollisuuden ylijäämäjätteistä. Näin ollen jopa sen valmistus on mahdollisimman ekologista.

Helppoa lämmitystä

Ekologisuuden lisäksi pellettitakka on erittäin käyttäjäystävällinen. Lämpötilan ja sähkösytytyksen säätö kun tapahtuu täysin automaattisesti ilman, että käyttäjä itse joutuisi takan toimintaa päivittäin säätämään. Haluttu lämpötila siis säädetään pellettitakan oman termostaatin avulla, joka lämmittää takkaa aina tarvittaessa ylläpitääkseen toivottua lämpötilaa. Ajastuksen avulla taas voi säätää takan syttymään ja sammumaan tietyin väliajoin, jos itse haluaa säädellä kodin lämpötilaa tarkemmin.

Paloturvallisuudesta huolehtii tarkat turvamekanismit, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia – pellettitakka tarkkailee ylikuumentumista automaattisesti hormin alipaineen mittauksella, lämpöanturilla sekä kuumuudesta turpoavalla massalla, joka varoittaa mahdollisista riskeistä hyvissä ajoin. Käyttäjäystävällisyyden ansiosta pellettitakka sopiikin erityisen hyvin mihin tahansa vaikeasti lämmitettävään tilaan tai sähkölämmitteisiin koteihin lämmityskustannusten laskemiseksi.

Upeaa skandinaavista designia

Pellettitakka ei kuitenkaan ole vain käytännöllinen, vaan myös kaunis ja designiltaan ajaton sisustuselementti, joka täydentää jokaista kotia täydellisesti – pienempiin koteihin sopii luonnollisesti pienempi ja sirompi takkamalli, kun taas isommille maatiloille suositellaan suurempaa takkajärjestelmää.

Pellettitakkojen skandinaavisen ja virtaviivaisen puhdaslinjainen design täydentyy myös toinen toistaan kauniimmilla yksityiskohdilla, joihin voit halutessasi myös itse vaikuttaa takan ostaessasi. Erilaisia takkamalleja on muutenkin tarjolla erittäin laaja kirjo ja oman sisustustyylin mukaisen takan voi valita niin seinään kiinnitettävistä ja jopa seinän sisälle upotettavista takkasydämistä, aina suurempiin nostalgisen kamiinamaisiin ja jykevästi omilla jaloillaan seisoviin malleihin.