Kategoriat
Yleinen

Kotisiivous on ensimmäinen askel kodin sisustukseen

Kodin sisustaminen alkaa aina siististä kodista – harva meistä viihtyy sotkun keskellä. Kotisiivouksen avulla varmistat, että kotisi on säihkyvän puhdas ennen kuin aloitat sisustustouhut. Ammattitaitoinen kotisiivooja löytää ja puhdistaa myös ne nurkat, jotka itseltä saattavat unohtua sekä hallitsee tekniikat, joilla siivoustulos on ensiluokkainen.

Nykyään ihmiset elävät hyvin kiireistä arkea. Töiden lisäksi on paljon muita menoja, kuten harrastuksia sekä ystävien tapaamisia. Lapsiperheissä aikuisten menojen lisäksi on myös lasten koulut ja harrastukset. Näistä syistä kotisiivouksen suosio on kasvanu viime vuosina hurjasti.

Ennen ajateltiin, että ulkopuolisen avun pyytäminen kotitöissä ja siivouksessa on noloa. Oman kodin hoitamisesta piti selvitä itse tai muuten leimattiin huonoksi ihmiseksi. Onneksi nykyään ajatukset ovat muuttuneet ja avun pyytäminen on sallittua, jopa ihailtavaa. Kotisiivous auttaa ja helpottaa arkea.

Millainen kotisiivous sopii sinulle?

Siivoustyylejä on yhtä monta kuin on siivoojiakin. Toiset järjestelevät tavaroita päivittäin, toiset taas jättävät kamppeet hujan hajan ja siivoavat sitten kun huvittaa. Jotkut pitävät siivouspäivän kerran viikossa, toiset kerran kuussa. Toisen perussiivoukseen kuuluu pölyjen pyyhkiminen, imurointi, vessan ja keittiön siivous. Jotkut puunaavat joka kerta kaiken lattiasta kattoon, esimerkiksi tamppaavat matot, pesevät lattiat ja vaihtavat lakanat. Vaikka ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa siivota, säännöllinen siivous auttaa pitämään kodin siistinä ja pinnat puhtaana. Säännöllinen siivous parantaa sisäilman laatua sekä puhdas koti vaikuttaa asukkaiden mielialaan positiivisesti. Myös muun muassa huonekalut, kaappien ovet sekä kahvat säilyvät hyvänä pidempään, jos niistä pidetään hyvää huolta. 

Kotisiivous toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Siivous voidaan toteuttaa esimerkiksi kerran, kaksi tai useamman kerran kuukaudessa. Siivouksen ajankohta sovitaan asiakkaan menojen mukaan, hyvä aika kotisiivoukselle on esimerkiksi arkena asukkaan ollessa töissä. Voit valita kotisiivoukseen juuri ne kotityöt, joiden tekemistä inhoat eniten. Jos ikkunoiden pesu on mielestäsi kivaa, voit hoitaa sen itse ja ulkoistaa muut kotityöt ammattilaisille. Kotisiivouksen perussiivoukseen kuuluu yleensä pölyjen ja pintojen pyyhkiminen, lattian imurointi ja moppaus sekä keittiön ja kylpyhuoneen puhdistus. 

Miksi kotisiivous olisi hyvä ulkoistaa?

Jos haluat nauttia vapaa-ajastasi puhtaassa kodissa, kannattaa kodin siivous ulkoistaa siivouksen ammattilaisille. Tällä tavoin pääset itse viettämään vapaa-aikaasi juuri niin kuin haluat, esimerkiksi harrastusten parissa tai ystävien ja perheen kanssa. Toki voit myös halutessasi siivota ja tehdä kotitöitä vapaa-aikanasi, mutta kivemmat aktiviteetit joutuvat tällöin odottamaan.

Kukapa meistä ei nauttisi siististä ja puhtaasta kodista, mutta siivous ei kuitenkaan ole kaikkien lempipuuhaa. Puhdas koti vaikuttaa todistetusti mielialaan piristävästi, joten myös tästä syystä kodin siivous kannattaa jättää ammattilaisille. Sinun on turha stressata tekemättömiä kotitöitä, kun ne voi jättää siivoojalle. Tällä tavoin sinun ja koko perheen henkinen hyvinvointi paranee. 

Hyvä mieli tulee puhtaan kodin lisäksi myös yrittäjyyden tukemisesta. Siivousyrityksen ovat usein kotimaisia pienyrityksiä, joille jokainen asiakas on tärkeä. Tukemalla pientä siivousyritystä tuet myös Suomen kansantaloutta.

Säännöllinen siivous parantaa kodin sisäilmaa. Huono sisäilma vaikuttaa asukkaiden vireyteen sekä terveyteen, joten sisäilman laatuun kannattaa panostaa. Huolellinen siivous oikeilla aineilla ja välineillä myös pidentää huonekalujen ja pintojen käyttöikää, jolloin omaisuutesi arvo säilyy parempana pidempään.